لیست اختراعات الناز فهيمي بايرامي
خالص¬سازي تك مرحله¬اي آنزيم پلي¬گالاكتوروناز از قارچ Macrophomiona phaseolina پلي¬گالاكتورونازها داراي كاربرد گسترده در صنايع گوناگون مي¬باشند. خالص¬سازي اين آنزيم¬ها خصوصا به¬دليل كاربرد در صنايع غذايي، خوراك دام و داروسازي حائز اهميت است. بايد در نظر داشت كه اغلب پلي¬گالاكتوروناز (پكتيناز) هاي موجود در بازار، خالص نمي¬باشند كه اين عدم خلوص، حاكي از آلودگي و كيفيت پائين اين محصولات مي¬باشد. همچنين از آنجا كه پلي¬گالاكتورونازها فاكتور اصلي بيماريزايي توسط قارچ¬هاي فيتوپاتوژن مي¬باشند مطالعه خصوصيات بيوشيميايي، الگوي كينتيك و افكتورهاي سنتتيك و طبيعي آن¬ها، ابزاري كارآمد در جهت طراحي استراتژي منطقي براي كنترل بيماري و در نهايت، تضمين امنيت توليد محصولات كشاورزي در سطح جهاني مي¬باشد كه به¬منظور مطالعه دقيق ويژگي¬ها و حذف برهمكنش¬هاي غيراختصاصي، خالص¬سازي پلي¬گالاكتورونازهاي فيتوپاتوژن ضروري است. در اين رابطه خالص¬سازي تك مرحله¬اي آنزيم به¬لحاظ افزايش راندمان و فولد و نيز كاهش هزينه¬ پروسه خالص¬سازي بسيار حائز اهميت مي¬باشد. در اين مطالعه توليد و خالص¬سازي تك مرحله¬اي آنزيم پلي¬گالاكتوروناز خارج سلولي از قارچ Macrophomiona phaseolina صورت گرفته است. القاي توليد پلي¬گالاكتوروناز در قارچ M. phaseolina در محيط بهينه توليد صورت گرفت. پلي¬گالاكتوروناز عصاره محتوي پروتئين¬هاي ترشحي قارچ كه تغليظ شده¬ است صرفا با استفاده از يك ستون تعويض آنيوني دي اتيل آمينو اتيل سفارز (DEAE)، با اعمال شيب خطي 1-0 مولار كلريد سديم خالص¬سازي شد. پيك مربوط به فركشن 20 و 21 در محدوده¬ي نمكي 3/0 مولار كلريد سديم، داراي فعاليت پلي¬گالاكتورونازي و وزن مولكولي حدود 80 كيلو دالتون و خالص مي¬باشند. پلي¬گالاكتوروناز قارچ M. phaseolina با استفاده از روشي كه در اين پژوهش به كار رفته است تنها با استفاده از يك ستون DEAE-سفارز و در يك مرحله با راندمان، كيفيت و فولد بسيار بالا خالص¬سازي گرديده است و از آنجاكه خالص¬سازي در يك مرحله صورت گرفته از هزينه¬هاي خالص¬سازي نيز به طور قابل توجهي كاسته شده است.
موارد یافت شده: 1